WAT DOEN WIJ

3BM Labs verandert de manier waarop Architecten, Ingenieurs, Aannemers en Fabrikanten gebouwen ontwerpen en bouwen.

3D Web

Wij gebruiken Speckle, IFC.JS en ThreeJS voor het creeƫren van online 3D-applicaties.

2D/3D GIS&BIM data Consultancy

Een van onze belangrijkste specialiteiten is het maken van GIS-applicaties offline en online en dit gebruiken om waardevolle inzichten te krijgen in bijvoorbeeld onroerend goed.

Computational Design

We automatiseren met behulp van algoritmes de volgende generatie gebouwen en zorgen dat deze maakbaar en betaalbaar zijn. Hiervoor maken we o.a. gebruik van Revit en Dynamo.

Software Development

Ontwikkelen van add-ons, tools, interfaces en databasestructuren.

Digital Fabrication

Wij automatiseren de 3D-detailengineering van bouwgerelateerde producten en halffabricaten in Revit, Dynamo, Speckle and BlenderBIM.

Wie zijn wij?

3BM Labs is in 2018 op natuurlijke wijze ontstaan als start-up vanuit Ingenieursbureau 3BM door Piet en Maarten. Bij diverse opdrachtgevers binnen ons ingenieursbureau ontstond een vraag naar het geautomatiseerd ontwerpen en optimaliseren met behulp van computeralgoritmes.

Ons Team

Het team van 3BM Labs bestaat uit programmeurs en ingenieurs met relevante ervaring in de Bouw, ICT, BIM-wereld en op het gebied van consultancy en implementaties.

Piet Mol

FOUNDER

Experienced BIM-Modeler // Programmer // 3D modeler // Consultant and BIM modeler since 2008 // Entrepeneur since 2012 // Experience in contracting // Specialization in Natural stone facades // Computer floors // Detail engineering

Maarten Vroegindeweij

FOUNDER

Structural (concrete) engineer // Programmer //3D modeler // Open Source and Dynamo Addict // Blogger // Entrepreneur // Consultant and BIM modeler since 2006 // Self-employed since 2009 // In spare time carpenter

Leerbedrijf

Wil je als MBO/HBO of universitair student stage lopen of afstuderen bij 3BM Labs? Van harte welkom! We hebben een hele stapel aan goede ideeƫn en projectplannen op de plank liggen waar je mee aan de slag kunt in samenwerking met ons jonge dynamische team. Stuur een sollicitatie per email naar info@3bm.co.nl

PROJECTEN

XFEM4U-Dynamo

GIS2BIM

Revit en Dynamo

Natuursteen Engineering

HSB en CLT

Open Source

3BM Labs is gericht op het creƫren van Open Source software, de implementatie hiervan en ook financiƫle ondersteuning van diverse projecten. Het bedrijfsmodel is als volgt opgebouwd.

Visie en Diensten

Onze visie is dat de automatisering in de bouwgerelateerde maakindustrie een grote vlucht gaat nemen. Het rule-based engineren en genereren van correcte 3D-data en parameters zal een steeds belangrijkere plaats innemen binnen de bouwsector en maakindustrie. 3BM Labs beoogt de positie te zoeken tussen de ontwerpers, aannemer en de fabrikanten en leveranciers.

Tools en Technieken

Autodesk Revit // Blender(BIM)// Dynamo // C# // Autodesk Forge // FreeCAD // Visual Programming // Virtual Reality // Wiki // Leaflet // Qt Framework // Discourse // IFC.JS // Speckle // ERPNext //GIS //Mediawiki // SQL-server // MySQL-server // Ubuntuserver //Sverchok

Programmeertalen & technieken

CPython // C# // Javascript // HTML // PHP // VB.Net // VBA // Visual Programming // GIS-API

Open Source

We werken met veel Open Source bibliotheken. Een aanzienlijk deel van de code die we maken is beschikbaar via Open Source projecten. Wij hebben een achtergrond in bouw en ICT met praktische kennis van materialen en productieprocessen om goed werkend digitaal gereedschap te kunnen produceren.

Bedrijven

Onderstaand een kleine greep van opdrachtgevers waarvoor we automatiseringsprojecten uitgevoerd hebben.

Hoe bereik je ons?

Wattstraat 17, 3335 LV

Zwijndrecht, Nederland

Kantoor Zwijndrecht

+31 78 7400 250

Ma - Vrij, 8:00-17:00

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.